SERENAD: Özel bir hikaye, özel bir düğün dansı

Elif & Bekir ÜNLÜATAER – Düğün Dansı

 

Düğün dansımızda -sonrasında Bekir’in albümünde de yer alacak olan- AŞK MASALI şarkısını dans etmiştik.

Aradan yıllar geçmesine rağmen hem dansımız hem de hazırlık provalarımız hala aklımızda, anısı dün gibi taze ♥️•.

Şarkı seçiminde tahmin edeceğiniz üzere hiç zorlanmamıştık. Bekir’in en sevdiğim yorumlarından biri olan Aşk Masalı şarkısının pilot kayıt versiyonu ile dans etmeye karar verdik.

Düğün hazırlıkları gelinlik provaları, mekan görüşmeleri, saç-makyaj tasarımı, nikah töreni, fotoğrafçıyla içerik tasarımı, davetlilerin organizasyonu, menünün belirlenmesi, sahne akışı ile birlikte çeşitli kişisel ritüelleri de kapsayan uzun soluklu bir süreç.
Belirli bir plan dahilinde yürütülmeyi ve duygusal esnekliği gerektiriyor.

Bizim deneyimimiz, İzmir’den İstanbul’a uzanan bir dizi etkinliği içeriyordu. Dans çalışmalarımızı son dakikaya bırakamazdık. Üstelik Bekir için yepyeni bir deneyim olacaktı; hem dans edecek hem de şarkı söyleyecekti. Her ne kadar kendi alanlarımızın avantajını taşıyor olsak da; dans ile şarkının bir arada sunulduğu bir konsept, bizim için bir ilkti. Düğün dansı, bir ilktir zaten 🙂

Hem eğlendiğimiz, hem de ‘öğrendiğimiz’ bir süreç oldu.

Tango, empati ister. Empati olmadan, tango açığa çıkmaz. Hem rollerimizi hem de mesleki gerekliliklerimizi empati yaklaşımıyla performansımız için avantaja çevirdik. Onun şarkı söylerken istediği konfora ben, benim dans ederken istediğim konfora da Bekir destek olacaktı. Dans, tümüyle ekip işi. Nerede durup nerede harekete geçeceğini bilmek olan zarafet de müziğin rehberliğini izleyerek açığa çıkıyor. Gelinlik ise, kendi sınırlarını çok net ortaya koyan bir kostüm zaten. Tüm bu faktörleri gözettiğimiz; uyum, zarafet ve duyguyu öne çıkardığımız bir tasarım yaptık.

İşte buradaki süreç, ‘düğün dansına nasıl yaklaşılmalı’ sorusunun yanıtını bu kez ‘deneyimle’ öğrendiğim bir süreç oldu. Artık tavsiyelerim gözleme değil, birinci elden deneyime dayanacaktı. İşte bu nedenle, yeni projemiz SERENAD ‘ın arkasında yaratıcılık ve deneyim yer alıyor diyebilirim.

Bekir’le tanışmamıza tango vesile oldu. İlk temasımız Tango ile oldu yani. Sonrasında da içinden tango geçen projeler çıktı hep karşımıza.

Düğün dansımız, birlikte yaptığımız tango gösterileri, uzun zamandır devam eden tango derslerimizden sonra şimdi de SERENAD projesi ile ortak üretimlerimiz devam ediyor.

SERENAD

Serenad, bir düğün dansı projesi.

Hem gelin veya damadın – ya da ikisinin beraber – şarkı söyleyebileceği hem de çiftlerin hikayelerine özel olarak tasarlanan dans koreografisinin yer aldığı çalışmaları, evlilik hazırlığında olan çiftler için eğlenceli bir deneyime dönüşecek şekilde tasarladık. Biz kendi deneyimimizde çok eğlenmiştik. Katılanlar için de öyle olmasını arzu ettik. Bekir’in hem şarkıyı seslendirdiği, hem de eş zamanlı olarak dans ettiğimiz Belinda’nın provalarında da öyle olmuştu.

 

Düğün dansı büyük bir özeni hak ediyor.

Hem kendi deneyimim hem de uzun yıllardır çiftlerle yaptığım çalışmalar bana gösterdi ki; düğün dansını hem heyecan, hem yoğunluk nedeniyle son dakikaya bırakmak iyi bir fikir değil gibi duruyor. Özellikle gelinlik tasarım sürecinden sonra provaların yapılmasını öneririm. Gelinlik sınırları dahilinde planlanmalı düğün dansı. Kostüm ile hareket el ele gider nihayetinde.

SERENAD dışında, sadece düğün dansı koreografisinin yer aldığı SENARYO ile daha kısıtlı zamanı olanlar için önerdiğimiz SEREMONİ paketi de düğün dansı seçenekleri olarak değerlendirilebilir. Zamanınıza, hikayenize, hayalinize ve tabii bütçenize göre seçim yapabilirsiniz.

Düğün Dansı randevusu almak için buradaki iletişim formunu doldurabilirsiniz:

https://tangowellness.club/dugun-dansi-online/

GELİNİN ZARAFETİ paketi de, düğün dansı olsun olmasın tüm heyecanlı gelinlere adadığım ve çok önerdiğim bir içerik.

Dilerim SERENAD projesi, beraber çalışacağımız tüm çiftlere şans getirsin.

You may also like