TANGO dansçıları için ZARAFET: Ücretsiz Webinar

Marko Duplisak Photography

 

Tango Dansçıları için Zarafet:

Daha anlamlı bir tango deneyimi için neler yapabiliriz? 

14 Aralık 2021 – Saat: 21.00

Kayıt formu: https://forms.gle/E5qGA17iFaNEVDaY6

2006 yılında başlayan ve hala devam eden tango yolculuğumda, hem yurt içinde hem de yurt dışında çok sayıda sahne gösterisi, etkinlik ve eğitim deneyimim oldu. Ayrıca farklı anlayışlara sahip öğretmenlerle çalışma, yine farklı eğitimlerden gelen her seviyeden dansçı ile tangoyu paylaşabilme şansı da edindim.

Yoğun pratikle ve sorgulamayla geçen bu yolculukta, tangodaki fiziksel öğeler bir yana sosyal danstaki verimliliği ve kaliteyi etkileyen unsurlar benim için hep gözlem ve merak konusu olmuştur.

Tango, insanın parmak izi gibi öznel bir dans. Biricik.

Aynı eğitimi almış insanlar; aşağı yukarı aynı süreler boyunca pratik yapsalar, birbirlerine yakın düzeyde tango birikimi edinseler dahi; dansta farklı şeyler ortaya koyuyorlar. Aldıkları eğitimin dışında, başka bir yerlerden de besleniyor tango’ları. Yeteneği kastetmiyorum; yetenek sosyal dans için hiç bir zaman bir kriter olmadı ve aslına bakarsanız da sadece kısmen avantaj sağlayan bir unsur olduğunu söyleyebiliriz. Aktif Tango icracılarının da çok iyi bildiği gibi, pratik denen elmas hepimize sunulmuştur. Bu açıdan sosyal tango, çok adildir.

Ben pek çok nedenle daha çok tangonun niteliksel tarafları ile meşgul olmaya çalıştım. Yıllar içerisinde merakımın izini sürdükçe; tangonun anlamlı bir deneyime dönüşmesinde en belirgin engeller olarak hareket odaklı bir anlayışın olması (nicelik) ve tangodaki değerlerin gözden kaçırıldığı bir zarafet yoksunluğu ile karşılaştım. Buradaki gözlemlerim, zamanla sunduğum eğitimlerin içeriklerinin değişmesine ve en nihayetinde TangoWellness eğitimlerinin ana çatısını, zarafetten geçen bir anlayışla temellendirmeme sebep oldu.

Aralık ayı sonunda, Tango dansçıları için Zarafet pratikleri üzerine tek günlük bir fiziksel eğitim planlıyorum. Bu eğitime hazırlanırken ”Daha kaliteli ve aktif bir tango deneyimi için neler yapılabilir? ” sorusu çıkış noktam olmuştu.

Yaklaşık 1.5 saat sürecek olan bu Webinarda hem bu soruya verdiğim yanıtları değerlendirecek hem de aşağıdaki sorulara vereceğimiz cevaplarla kendi tango deneyimimizi daha verimli ve anlamlı kılmanın yollarını tartışacağız. Anlayıştaki değişimin, Tango dansına etkilerini sizlerle paylaşmak da yine bu webinar için planladıklarım arasında yer alıyor. Çünkü çoğunlukla kendi anlayışımız, deneyimin sunduklarını görmemize engel oluyor.

Gözden kaçan tango değerleri nelerdir? ( Tangonun gör dedikleri )

Danstaki duruşumun ve ifademin dansa davet almam/davete kabul almam üzerinde nasıl bir etkisi olabilir?

Tangoda daha güçlü sosyal bağlar oluşturabilmek için araçlarım neler olabilir?

Dans ettiğim topluluklara nasıl katkı sağlayabilirim?

Tangodaki takipçi ve lider rolünün zarafeti, hangi alanlarda açığa çıkabilir?

Tangodaki deneyimin kalitesi için, zarafet üzerine nasıl çalışabilirim?

Daha anlamlı bir tango deneyimi için neler yapabilirim?

Tamamı ücretsiz olan webinara katılmak için lütfen aşağıdaki formu doldurarak kayıt olunuz:

https://forms.gle/zVRb3gA2aAWrakSD7

 

 

 

 

You may also like